L’esbarzer i jo

Me da vértigo el punto muerto 
y la marcha atrás, 
vivir en los atascos, 
los frenos automáticos y el olor a gasoil. 

«Ideario», Francisco M. Ortega Palomares

Em resulta curiosa la polaritat dels conceptes i els extrems i la transició fortuïta i intensa que entre ells es produeix i que, de vegades, podem experimentar. 

Recordo els núvols i la tranquil·litat i el terra mullat. La quietud del cel blau desaccelerava el temps i ensordia els crits i els plors. La velocitat relativa del temps m’havia deixat allà estesa i jo, en estat contemplatiu, no era res més que aquells núvols, l’aire que ens envoltava i l’olor de la pluja. I l’esbarzer del meu costat era, com jo, arran de terra. Cap dels dos havia escollit compartir aquell moment amb l’altre. Ens separava el límit del tacte però podia notar l’alè de les seves espines a tocar dels meus dits.

Arran de terra el moviment del meu voltant m’era aliè i era llunyana la mà de la dona anònima que m’agafava i em parlava. Érem els núvols i jo i la terra i jo i l’esbarzer i jo. La fressa s’havia diluït entre el metall. El fum no hi era i la carretera no hi era i la velocitat no hi era.

Tot s’havia balancejat entre la realitat i la pèrdua, entre l’interior i l’exterior del cotxe, entre el polsim dels airbags, els vidres trencats, la successió d’imatges, la pel·lícula, la catarsi…

Amb l’impacte tot s’havia aturat. I tot va renéixer. 

 

El 9 de setembre de 2017 vaig patir un accident de cotxe. Avui entre les 17 i les 18 hores en farà un any. Aquest bloc té alguns escrits que hi estan relacionats, poemes i prosa poètica, i que expliquen el procés. I aquest és, en retrospectiva, el que celebra l’aniversari d’una renaixença, la meva, la del meu cos, les meves mans i el meu esperit d’escriure i viure. Tot va canviar per no tornar a ser igual i amb tot allò que vaig recollir, reneixo de les cendres per escriure-ho. 

4 thoughts on “L’esbarzer i jo

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

<span>%d</span> bloggers like this: